Dags för ishockey VM

Nu är det snart dags för ishockey VM igen och det är många personer runt om i världen som tycker att den här sporten är intressant. Det som är rätt stort med just ishockey är att det är ett så kallat världsmästerskap i VM för herrar i år och det kommer bli hela totalt 81:a VM-turnering för herrar. Det 81:a mästerskapet kommer att arrangeras av det internationella ishockeyförbundet, som förkortas IIHF. Sistnämnda mästerskapet och det som kommer spelas för i år, kommer att spelas i den tyska staden Köln samt i den franska staden Paris mellan 5:e till och med 21:a maj i år.

Totalt kommer 16 lag att delta i turneringen, där Sverige är en utav dem. Om du tittar på spelschemat för hockey vm 2019 så ser man att Tre Kronor bland att kommer ställas mot Ryssland och Schweiz innan gruppspelet är över.

Idag kan man se att de redan har köpts upp väldigt många biljetter då folk är rätt intresserade av att gå och kolla på världsmästerskapet. Och eftersom det är så populärt så har även de olika hotellen i de städer som matcherna kommer äga rum blivit helt uppbokade. Så vet du med att du har flertalet biljetter bokade för familjen och vänner så ska man därmed se till att boka hotell rätt omgående av den anledningen att de närliggande hotellen kommer vara fullbokade.

När det kommer till vilket land som skulle vara värdland, så var det faktiskt fyra länder som uttryckte sitt intresse att vara värdland: Danmark, Tyskland, Frankrike och Lettland. Danmark och Lettland lämnade in en gemensam ansökan om att arrangera mästerskapet tillsammans och Tyskland samt Frankrike gjorde detsamma. Men det blev ändå de två sistnämnda länderna som många blev glada över att det fick vara. Redan nu har folk i både Tyskland och Frankrike märkt av att det kämpas för fullt för att iordningställa det mesta för att kunna arrangera de stora festligheterna. Och inte minst är det som så att befolkningen är väldigt glada över att stora arrangemang ska ske just i deras land.